Sokáig én sem hittem a szépségápolási rutinokban, főleg fiatalabb koromban állt tőlem távol a dolog, hogy komolyabban foglalkozzak vele. Több tévhit volt a fejemben ezzel kapcsolatban, amíg rá nem jöttem, hogy lehet ezt másképp is, sokkal egyszerűbben, mint ahogyan az ember elképzel egy bonyolult “fancy” szépségápolási rutint.… Most ezeket szeretném megosztani veletek.

1. tévhit:  egy szépségápolási rutin kialakítása bonyolult, és rengeteg terméket tartalmaz

Egy szépségápolási rutin nem attól lesz jó, hogy sok különböző terméket tartalmaz, hanem attól, hogy kiváló minőségű készítményekből áll. A kiváló alatt részben azt értem, hogy egyrészt valóban minőségi, komplex összetevőket tartalmaznak, másrészt, hogy a saját bőrtípusomnak megfelelő termékek, mivel ezen áll, vagy bukik az egész szépségápolás.

A bőrtípus meghatározása nem egy bonyolult dolog. Azt általában szokták érezni, hogy száraz, vagy zsíros valakinek a bőre, látja, hogy húzódik, vagy éppen fénylik az arcbőre, pattanásosodásra, pirosodásra hajlamos-e, pigmentfoltokkal, vagy ráncokkal áll-e szemben.

Bőrtípus meghatározása egyszerűen
A legegyszerűbb, ha arcmosás után vizsgáljuk meg a bőrtípusunkat. Arcmosás után 1-2 órával vizsgáld meg a bőröd:

  • normál, ha kellemes bőrérzeted van

  • száraz, ha húzódik

  • zsíros, ha fénylik,

  • kombinált, ha a T-vonal fénylik, máshol pedig normál, vagy száraz érzeted van

Mire van még szüksége a bőrödnek?

Másodsorban pedig azt vizsgáld meg, hogy ezen felül, mire van szüksége még a bőrödnek:

  • pattanások elleni, anti-aging, ránctalanító, pigmentfolt halványító, vagy egyszerű hidratáló megoldásokra

Fontos tudnod, hogy nincs két ugyanolyan bőr. Hiába van két embernek ugyanúgy száraz bőre, nem biztos, hogy ugyanaz válik be az egyikőjüknek, mint a másiknak.

2. tévhit: a napi szépségápolási rutin macerás, és sok időt vesz igénybe

Egy jó bőrápolási rutin akár 2-3 perc alatt is elvégezhető. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni.

Egy alap bőrápolási rutin, amely 3-4 lépésből áll, igazából az esetek 99%-ában teljesen elegendő a bőrnek.

Mik ezek a lépések?

1. Arctisztítás

Megoszlanak a vélemények, hogy mit érdemes használni, viszont egy valamiben mindenki egyetért: kell és kész.

Egyrészt a smink eltávolítása miatt, hiszen ha nem mossuk le a sminket megfelelően, hosszútávon ez a bőr öregedésének a legfőbb oka, másrészt úgymond ezzel a lépéssel meg lehet alapozni a további bőrápolást.

Embere válogatja, ki mit szeret. Nekem sosincs elég időm, így számomra az ideális az arclemosó tej, amely egy lépésben megoldás a smink eltávolítására és az arc tisztítására is.

 

A PhytoKert megoldása az arctisztításra:

2. Szérum alkalmazása

Kúraszerűen és esetileg is érdemes, de a legjobb, ha mindennap alkalmazod.

A szérumok lényege, hogy magas hatóanyag tartalmú komplex készítmények, amelyeket a bőrtípusodnak megfelelően érdemes kiválasztani, így biztos lehetsz benne, hogy a rutinod is megfelelően fog működni, így a mindennapos szépségápolás oroszlánrészét adja, ha a megfelelő szérumot alkalmazod.

Érdemes olyan szérumot választani, amely teljeskörű megoldást nyújt több különböző bőrproblémára is, mint például a pattanásokra-foltosodásra, vagy száraz, zsíros arcbőr problémájára.

 

A PhytoKert megoldása a tökéletes szérumra:

3. Hidratálás

A hidratálás minden bőrtípusnak szükséges. Minden kétséget kizáróan biztosítja a védelmet az egész nap során, és ha még fényvédelemmel is rendelkezik, az már csak hab a tortán.

 

A PhytoKert egyik megoldása a megfelelő hidratálásra:

3. tévhit: a szépségápolási rutin drága

Éppen azért, mert nem kell sok termék egy egészséges és szuper bőrápolási rutinhoz, anyagilag is sokkal jobban megéri, mint folyamatosan új készítményeket venni, amelyek sorra nem válnak be. Ráadásul ezek olyan alapdarabok, amelyek szerintem minden igényes nő szekrényében elengedhetetlenek, csak tudatosan kell őket használni.

4. tévhit:  a rutinszerű szépségápolás többet árt, mint használ, mert hozzászokik a bőr

Alapvetően ebben van némi ráció, ha az ember évekig ugyanazt a készítményt alkalmazza, de ha okosan csináljuk, ezt is elkerülhetjük. Saját tapasztalatom és általában másoknak is azt szoktam javasolni, hogy egy-két készítményt érdemes kiválasztani, amelyek beváltak és ezeket cserélgetni, miután elhasználtak egyet. Arról nem is beszélve, hogy évszakonként érdemes más készítményt alkalmazni, mivel évszakonként változik a bőrünk is. Ez teljesen logikus, hiszen télen például sokkal táplálóbb krémre van szükségünk, mint a nyári forróságban, amikor elegendő egy lehelet könnyű hidratáló krém is.

5. tévhit: csak a modelleknek és sztároknak van szüksége napi szépségápolási rutinra

Sajnos ez nem igaz, mert idővel mindenkinek szüksége lesz valamilyen minimális szépségápolási rutin kialakítására annak érdekében, hogy megőrizze a normál, egészséges bőrállagot, és megelőzze, vagy kezelje az idővel kialakuló ráncokat, esetleges pigmentfoltokat. Arról nem is beszélve, hogyha valakinek érzékeny bőre van, akkor szükséges, hogy tudatosan ápolja bőrét, hogy a komolyabb bőrproblémákat megelőzhesse.