5+1 ok, amiért sose hagyd ki az arctisztítást

Sok nő figyelmen kívül hagyja a mindennapos arctisztítás és sminklemosás fontosságát, holott kulcsfontosságú az egészséges bőr megőrzése és kialakítása és főleg a slow-aging érdekében. Cikkünkben az okok mellett számos fontos dolgot megtudhatsz még az arctisztításról.

A mindennapi bőrápolási rituálé kötelező eleme kell hogy legyen a sminklemosás és az arctisztítás, mert nemcsak, hogy jó a bőröd számára, hanem egyszerűen elengedhetetlen.

Ennek egyszerű oka van: ha nem tisztítod le a kozmetikumok maradványait és a környezeti szennyeződéseket a bőrödről, akkor egyszerűen nem hagyod a saját bőröd lélegezni. Ezek a szennyeződések könnyedén okozhatnak irritációt, és ami mindenkit kivétel nélkül érint:  hozzájárulnak a bőr gyorsabb öregedéséhez.

  1. Bőröd ismét lélegezni fog

  Az utcán töltött minimális idő alatt is rengeteg környezeti szennyeződés rakódik a bőrödre, ha más nem is, de gondolj csak bele, milyen szmog terjeng a városokban. Ennek nyomai mind-mind megjelennek a bőrödön is. A mindennapok során használt (dekor)kozmetikumok maradványai szintén megakadályozzák ezt.

  2. Segíted bőröd regenerálódását

  Az arcbőr alvás közben megújul, mint minden sejtünk. De ha a rajta marad a smink, vagy az aznapi környezeti szennyeződés, akkor megakadályozod, hogy ez megtörténhessen. A bőrmegújulás tulajdonképpen leáll, beindul, illetve begyorsul a bőr öregedése, és a “fáradtság” jelei hamarosan megjelennek. 

  3. Óvod bőröd egészségét

  A legtöbb smink olaj alapú, a bőrön maradó szennyeződések, smink maradványok könnyen eltömíthetik a pólusokat. Így a mindennapos sminkelmosással és arctisztítással csökkented a pattanások, bőrpírok, mitteszerek kialakulásának kockázatát.

  4. Serkented bőröd megújulását

  A mindennapos arctisztítás elősegíti a sejtek megújulását az elhalt hámsejtek eltávolításával. Ezek olyan apró bőrrészecskék, hogy szabadszemmel nem feltétlen látod, de könnyen észreveszed, abból, hogy a hatóanyagos krémek sokkal jobb felszívódásúak lesznek.

  5. Kényezteted bőröd

  Az arctisztítás során kvázi arcmasszázzsal kényezteted arcbőröd, amellyel közben stimulálod a bőr mikrocirkulációját.

  +1 Óvod szemed épségét is

  Tudtad, hogy akár ha csak egy estén marad fenn a szempillaspirál, akkor az a szemhéjak püffedédését, és a szem alatti sötét karikák megjelenését okozhatja? Bizony, sokszor a szem alatti karikákat az arctisztítás hiánya okozza. Ráadásul, ha érzékenyebb vagy rá, és sorozatosan kihagyod, akkor akár a szem fertőzéséhez is vezethet.

  Összefoglalva: lassítod a bőröregedését

  Hosszútávon arcbőröddel csak jót tehetsz, amely friss tónusú, rugalmas és jól hidratált bőr örömével hálálja meg Neked ezt a napi kevesebb, mint egy perc törődést.

  Mikor tisztísd arcbőröd?

  Reggel és este is!

  Ideális esetben este a napi rutin része a sminklemosás, ha ez véltelenül kimarad, akkor reggel mindenképpen pótold! 

  Reggel miért szükséges? Mert az éjszaka során arcbőrünk ugyanúgy izzad, mint testünk többi része,  a méreganyagok az arcbőrünkön keresztül is távoznak a szervezetünkből. Az éjszaka során felgyülemlett faggyút pedig reggel azért szükséges lemosni a bőrről ,hogy ne szoruljon be a smink alá, és segítsd a nappali rutin során alkalmazott krémed hatóanyagainak a beszívódását. 

  Hogyan tisztísd arcbőröd?

  3+1 jó tanács, amit érdemes megfogadnod.

  1. Mielőtt elkezdenéd, mindig moss alaposan kezet.
  2. Léteznek olyan termékek, amelyeket közvetlenül nedves bőrre lehet felhordani, de általában puha vattakorongot érdemes használni.
  3.  Kerüld a durva dörzsölést.
  +1.  Az arctisztítás végeztével egy puha törölközővel távolíts el minden maradék szennyeződést az arcodról.

  Mielőtt elkezdenéd, tudnia kell, hogy a szappan és a zuhanyzó gél szinte soha nem használható az arcra. Az ilyen termékek túl erősek, és elpusztítják a bőr védő hidrolipid rétegét,  ami túlzott szárazságot okoz. A tiszta víz önmagában szintén szárító hatású, így ezzel is ártasz bőröd számára.

  Milyen terméket ne használj?

  A sminkeltávolítás a bőrápolás fontos aspektusa, de problémás is lehet, ha nem a megfelelő terméket használod.

  1. Kerüld az alkohol tartalmú termékeket, mert könnyen kiszáríthatják bőröd, különösen akkor, ha az száraz vagy érzékeny. Ha zsíros bőröd van, szintén óvatosan használd, mert a bőrödet a többletzsír termelésére biztatod.

  2. Sokan szeretik a babaolaj vagy más zsíros termékek használatát arctisztításra, de ezek is hozzájárulnak az eltömődött pórusokhoz és a pattanások kialakulásához.

  3. Mindenképp kerüld a túlságosan szárító szappanokat, habzó arclemosókat, és a főként a denat. alcoholt tartalmazó készítményeket! Főként kerüld, ha mellette vízhiányos, és/vagy kombinált bőröd, és itt-ott van néhány szárazabb, akár hámló foltod is. 

   

  Milyen terméket használj?

   

  Bármilyen bőrtípusod is van, a legjobb, ha egyszerűen gyengéd, semleges pH-ú tisztítószert alkalmazol. 

  Our Cuisine

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. 

  quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Proin eget tortor risus. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Donec sollicitudin molestie malesuada. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. 

  Proin eget tortor risus. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Donec sollicitudin molestie malesuada. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus.

  Meet The Team

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

  Charlotte Houston

  Charlotte Houston

  Executive Chef

  Jim Fox

  Jim Fox

  Culinary Director

  James Goodwin

  James Goodwin

  Event Planner

  What We Do

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

  Corporate Events

  More Info

  Event Planning

  More Info

  Wedding Meals

  More Info

  Bar Service

  More Info

  Event Staffing

  More Info

  Drop Off Catering

  More Info

  dishes

  staff

  venues

  chefs

  Testimonials

  “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.”

  “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.”

  “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing”

  Let’s Work Together!

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.