Száraz, fénytelen, töredezett a hajad? Van néhány pofonegyszerű és természetes megoldás, ami seperc alatt gyönyörűvé, egészségessé varázsolja a rakoncátlan hajkoronát is, hogy tündökölhess!

1. A hidegen sajtolt kendermagolaj

 

Száraz, töredezett fénytelen a hajad? Itt a legegyszerűbb és legtermészetesebb megoldás!

1. A kendermag olaj megerősíti a haj szerkezetét, ugyanis a gamma-linolsav  javítja  a haj állapotát és elősegíti a keratin képződést, amitől a hajszálak erősebbek és egészségesebbek lesznek. A gamma-linolsav  egy ceramid forrás, ezáltal elősegítik a protein szint fenntartást és a víz megmaradását a haj szerkezetében.

2.  A kendermagolaj kondicionálja a hajat és a fejbőrt a magas E vitamin tartalmának köszönhetően. Ez az olaj egy természetes hidratálószer, ami egészségesebbé teszi a fejbőrt és megelőzi az irritációt és a bőrszárazság kialakulását. Nagyszerűen használható télen is a hideg és száraz szabad levegőn való tartózkodás káros hatásainak a kiküszöbölésére.

3. Ez az olaj a lipid tartalmánál fogva növeli a hajszál rugalmasságát, volumenét és ragyogását, míg a benne lévő E vitamin és a zsírsavtartalom lágyítja a hajszálakat. Kutatások alapján,  megerősíti a sejtek közti mátrixot, amely védi a hajfürtöket a nedvességvesztéstől. 

A hidegen sajolt kendermag olajat használhatod pakolásként is fejbőrödre és a hajadra, de kúra szerűen belsőleg is fogyaszthatod!  Mindkét esetben segítheti hajad állapotának javulását!

2. Készíts otthon hajpakolást! 

Keverj össze egy evőkanál kókuszolajat, 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olajjal,  2 evőkanál szőlőmag olajjal, vagy jojoba olajjal, és adj hozzá még két evőkanál kendermag olajat. Illatosíthatod 5-10 csepp 100%-os levendula, vagy édesnarancs  illóolajjal is, majd kend fel a száraz hajadra. Érdemes utána kétszer samponnal átmosni a hajat!

PhytoTipp – Mi így csináltuk: Mi a PhytoKert Illatmentes Masszázsolajat használtuk alapként, amely kókuszolaj, hidegen sajtolt napraforgó és kukoricacsíra olaj felhasználásával készül, ehhez adagoltuk hozzá a szőlőmag és kendermag olajat.  Mi már próbáltuk és imádtuk a vágeredményt! 😉

 

3. Használj természetes sampont hajad tisztítására is!

Sokat hallani arról, hogy a SLES-t, SLS-t tartalmazó szappanok, tusfürdők mennyire száríthatják, irritálhatják a bőrt.  Nincs ez máskánt a hajjal sem. Ezek a habzást, tisztítást segítő mesterséges összetevők ugyanúgy száríthatják a hajat is.

A hajfestékek, forrólevegős szárítás, a hajkiegyenesítésre használt eszközök szintén fénytelennél, töredezetté és szárazzá tehetik a hajat.

 

Éppen ezért fontos, hogy mivel mosod a hajad. A legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás, ha olyan összetevőjű sampont választasz, amely biztosan nem rontja hajad állapotát.