Száraz, fénytelen, töredezett a hajad? Van egy pofonegyszerű megoldás, ami seperc alatt gyönyörűvé, egészségessé varázsolja a rakoncátlan hajkoronát is, hogy tündökölhess! Nem más, mint a rendkívüli kendermag olaj!

Mit tud a kendermagolaj, hogy olyan különleges?

Igazából egy igazi koktél, amely a szervezet számára legfontosabb aminosavakat, magas tápértékű fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmazza. A teljesség igénye nélkül: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamin, kálium, kalcium, vas, magnézium. kendermag olaj

A kendermagolaj egyik különleges tulajdonsága, hogy a más olajokban (lenmag, vagy napraforgó) is megtalálható esszenciális zsírsavakat (Linolsav, alfa-linolsav, gamma-linolsav) megfelelő arányban tartalmazza! Ez azért fontos, mert ezeket a zsírsavakat a szervezetünk nem tudja magától előállítani, így nekünk kell pótolni. Nemcsak az immunrendszer megfelelő működéséhez, de a cukorbetegség, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében fontos szerepet játszanak a fent említett zsírsavak megfelelő aránya!

Nem véletlen, hogy az egyik legértékesebb növényi olajként tartják számon!

A kendermag olaj számos pozitív élettani hatással rendelkezik, viszont nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is ki tudjuk használni ezt a rendkívül különleges olajat.

 

Száraz, töredezett fénytelen a hajad? Itt a legegyszerűbb és legtermészetesebb megoldás!

gyönyörű fényes haj

1.A kendermag olaj megerősíti a haj szerkezetét, ugyanis a gamma-linolsav  javítja  a haj állapotát és elősegíti a keratin képződést, amitől a hajszálak erősebbek és egészségesebbek lesznek. A gamma-linolsav  egy ceramid forrás, ezáltal elősegítik a protein szint fenntartást és a víz megmaradását a haj szerkezetében.

2.  A kendermagolaj kondicionálja a hajat és a fejbőrt a magas E vitamin tartalmának köszönhetően. Ez az olaj egy természetes hidratálószer, ami egészségesebbé teszi a fejbőrt és megelőzi az irritációt és a bőrszárazság kialakulását. Nagyszerűen használható télen is a hideg és száraz szabad levegőn való tartózkodás káros hatásainak a kiküszöbölésére.

3. Ez az olaj a lipid tartalmánál fogva növeli a hajszál rugalmasságát, volumenét és ragyogását, míg a benne lévő E vitamin és a zsírsavtartalom lágyítja a hajszálakat. Kutatások alapján,  megerősíti a sejtek közti mátrixot, amely védi a hajfürtöket a nedvességvesztéstől.

 

 

Készíts otthon hajpakolást!hajpakolás

Keverj össze egy evőkanál kókuszolajat, 2 evőkanál szőlőmag olajjal, vagy jojoba olajjal, és adj hozzá még két evőkanál kendermag olajat. Illatosíthatod 5-10 csepp 100%-os levendula, vagy édesnarancs  illóolajjal is, majd kend fel a száraz hajadra. Érdemes utána kétszer samponnal átmosni a hajat!

Mi már próbáltuk és imádtuk! 😉

 

Csodás napot,

PhytoKert