Az ősz beköszöntével megjelennek olyan tipikus bőrbetegségek, amelyekről a nyár során teljesen meg is feledkezünk.

E mögött részben az évszakváltás áll, a napok hűvösebbek, szelesebbek, a iskola beköszöntével “új év” kezdődik sokunk számára, amely sok stresszel és rengeteg vírus megjelenesével párosul.

Sorra vettük a leggyakoribb problémákat és a leghatékonyabb megoldásaikat.

1. Ekcémás bőrproblémák                      

Az ekcéma tipikus tünetei a bőr vörösödése, gyulladása, bőrszárazság, amely sok esetben viszketéssel és apró sebek megjelenésével párosul. Ha elhanyagolják, egyre makacsabbá válik, és súlyosabb bőrproblémákhoz is vezethet, ezért fontos a mielőbbi kezelése.

A leghatékonyabb kezelésről már korábban itt írtunk, ha bővebben érdekel, milyen termékekekkel tudod tünetmentessé tenni bőröd, és fenntartani az egészséges állapotot, itt minden részletet megtalálsz.

2. Herpesz megjelenése                                         

A világ egyik legelterjettebb betegsége, amely hátterében a legtöbbször a gerpes simplex vírus 1-s típusa áll. A vírust, amely a szájon jelentkezú viszkető hólyagocskákat, azok varrosodását okozza, a felnőtt emberek több mint 90%-a hordozza, és közel harmaduknál okoz folyamatosan problémát.  A vírus jellegzetes tünetei azonban csak akkor jelennek meg, ha az immunrendszer legyengül és aktiválódik az alvó vírus. Éppen ezért a kezelés mindig a megelőzésnél kezdődik! 

A PhytoKert kínálatában számos hatékony eszközt találhatsz a megelőzésre, de ha már megtörtént a baj, akkor a vírus reprodukciójának megszüntetése a legelső, természetes amellett, hogy nyomnélkül múljon el minél hamarabb. Erre kínál megoldást a harkányi gyógyvizes Herpesz krém.

Himalájai fürdősó argánolajjal és levendulával

A 100%-os levendula illóolaj és argán olaj tartalmú, himalájai só alapú fürdősó, nyugtató és ellazító hatású. Nemcsak a lelkedre van jó hatással, de a bőrödre és a szervezetedre is. A himalájai só egyrészt méregtelenítő hatású, jótékonyan hat a bőrödre is. Regenerálja, táplálja mind a száraz, mind a zsíros bőrt, kifejezetten alkalmas a pikkelysömörös és ekcémás bőr kezelésére.

 

PhytoKert Rózsás Mámor fürdősó

A 100%-os rózsa illóolaj és argán olaj tartalmú, himalájai só alapú fürdősó, frissítő és ellazító hatású. Nemcsak a lelkedre van jó hatással, de a bőrödre és a szervezetedre is. A himalájai só egyrészt méregtelenítő hatású, jótékonyan hat a bőrödre is. Regenerálja, táplálja mind a száraz, mind a zsíros bőrt, kifejezetten alkalmas a pikkelysömörös és ekcémás bőr kezelésére.

Himalájai fürdősó 1000 g

A Himalája hegységből származó tiszta, minden környezeti szennyeződéstől mentes. A világ egyik legértékesebb sója. Természetes kitermelése robbantás nélkül, kézzel történik, majd sóoldattal tisztítják, mossák és szárítják napon. A himalája só egyfajta feldolgozatlan só, ami rengeteg nyomelemet tartalmaz, melyekre a szervezetnek szüksége van a megfelelő biokémiai működéshez. A só gyakran pirosas vagy rózsaszínű, egyes kristályok pedig áttetszőek vagy fehérek.

2. Hajhullás                                         Hajhullás elleni alapcsomag

A hajhullás bizonyos szinten normálisnak is mondható, évszakváltáskor azonban gyakran fokozottan jelentkezik. Ennek több oka is lehetséges, korábbi blogbejegyzésünkben már foglalkoztunk ezzel.

Most csak azzal foglalkozunk, hogyan tudod minél hamarabb megszüntetni.

Hajhullás elleni alapcsomag

A PhytoKert kínálatának három leghatékonyabb termékét tartalmazza egyszerre, amelyek gyors megoldást nyújtanak a hajhullás megszüntetésére:

  1. Thermal Haj és fejbőrápoló készítmény – pakolásként mindenképpen alkalmazd egy héten legalább kétszer, de balzsamként is alkalmazhatod!
  2. Harkányi Gyógyvíz Sampon –  Ásványi anyag, és vitamin tartalma a gyógyvíz vérkeringés serkentő hatásával kiegészítve segíti a fejbőr és a hajhagymák regenerálódását
  3. Kék-Lukács Sampon – Gyógynövényes sampon, melyet a hajad megtisztítása után csak a fejbőrödön szükséges alkalmazni, 2-3 percig rajta hagyva, hogy kitudja fejteni jótékony hatását.

Harkányi gyógyvíz sampont és Haj és fejbőrápoló készítményt a mindennapokba is nyugodtan beiktathatod, míg a Kék-Lukács Sampont csak kiegészítésként, kúra szerűen érdemes alkalmaznod.

Hajhullás elleni normálcsomag

A PhytoKert Hajhullás elleni alapcsomagja kiegészítve egy kis csavarral!

A legjobb megoldás mindig az, ha kívülről és belülről egyaránt kezeljük a problémát.

A természet egyik kincse, a Hidegensajtolt Szőlőmagolaj kívülről-belülről egyszerre képes ápolni és táplálni az egész szervezetet!

Pakolásként és hajvégápolóként is alkalmazhatod, antioxidáns hatása révén javítja a fejbőr vérkeringését, megerősíti a hajhagymákat, megelőzi és csökkenti a hajhullást.

A hajas fejbőr és a hajvégek egyik legjobb barátja! A fejbőrbe masszírozva képes megerősíteni a hajhagymákat, ezáltal megszüntetni a hajhullás tüneteit.  Beindítja a bőr kollagéntermelését, az egyik legjobb csodaszer a száraz bőrre, ráadásul rugalmassá, feszessé teszi azt,  kívülről-belülről fékezi a korai öregedés jeleit (persze most nem a fejbőrre gondoltunk! ;-))