Most egy palacsinta receptet hoztunk Nektek, amit a My Taste oldaláról puskáztunk, viszont kipróbáltuk és mondhatjuk, méltán viseli az Álompalacsinta nevet 🙂

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
5 dl tej
1 tojás
3 evőkanál joghurt (sűrű, görög)
2 evőkanál vaj
2 evőkanál nyírfacukor
(Mi szándékosan a saját márkás édesítőnkkel készítettük el, annyi különbséggel, hogy kb 1 dl tejjel kevesebbet használtunk így, hiszen a PhytoSweet folyékony állagú)
1-1 csapott teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
csipetnyi só
a tálaláshoz: friss gyümölcs (itt mangó és gránátalma), méz v. juharszirup, esetleg (nyírfa)porcukor
 

Elkészítése:

Egy tálban összekavarjuk a liszteket, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, valamint a sót. A vajat megolvasztjuk, és összekavarjuk a tojással, a joghurttal, meg a tejjel. Ezután a két masszát összevegyítjük, így a szokott palacsintánál kissé sűrűbb masszát kapunk. Száraz, forró serpenyőbe egy merőkanállal kisebb adagokat teszünk, és kör alakú palacsintákat sütünk. Mindkét oldalát néhány másodpercig sütjük, amíg szép barna lesz. Csurgatott mézzel, friss gyümölccsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá és várjuk a fotókat a Ti Álompalacsintáitokról 😉
PhytoKert