Lassan a csapból is a fényvédelem folyik. Tény, hogy manap-
ság valóban fontossá vált, hiszen a globális felmelegedés ha-
tására a mai nap már nem ugyanaz, mint 50 évvel ezelőtt volt.

A megfelelő fényvédelemre az év minden napján szükség van,
télen és nyáron egyaránt mivel az UV sugárzás folyamatosan
éri a bőrt, napfény és mesterséges UV fény formájában is.

 

A legnagyobb csoda a megelőzés, a magaddal való törődés, amit a bőröd is meghálál és ez valóban lehetséges! Ehhez pedig csak annyi kell pluszban, hogy természetes, hatékony összetevőjű kozmetikumot használj.

Miért fontos a fényvédelem?

A különböző hullámhosszú UV sugarak a bőr mélyebb rétegeibe
hatolnak és bizonyított már, hogy az UV sugárzás akár 80%-ban is
felelős lehet a bőr korai öregedéséért, a ráncok és a pigmentfoltok
kialakulásáért.

A fényvédelem tehát a szépség és a bőr egészsége miatt is el-engedhetetlen.

Viszont az is tény, hogy nagyon sok téves információ kevereg az in-terneten, nagyon nehéz kiszűrni a lényeget és a valós információkat,

főleg úgy, hogy sokan még az SPF fogalmával sincsenek tisztában.

 

Te tudod mit jelent az SPF fogalma?

Az SPF nem más, mint egy termék napvédő faktora (SPF= Sun Protection Factor). A napvédő faktor meghatározásának egyik módja, hogy a napvédő az UV-sugárzás mekkora százalékát nyeli el az SPF alapján kiszámítva.

 Bonyolultan hangzik, de egy példával könnyen érthetővé válik: ha egy 20-as faktorszámú napvédő az UV sugarak 1/20-ad részét engedi át, ez körülbelül azt jelenti, hogy a napvédőn a napsugarak 5% -a jut át.

Sokan helytelenül úgy vélik, hogy a magasabb SPF szám sokkal magasabb védelmi szintet jelent. Viszont a valóságban már a 2-s SPF faktor is képes elnyelni az UV sugárzás 50%-át. Egy 30 faktoros fényvédő pedig a 96,7%-át képes elnyelni, amely már bőven elégséges az egészséges bőr fenntartása és a ráncok megelőzése érdekében.

 

 

BB krém, a megoldás a nők számára

Sokan viszont nem szeretik a fényvédő termékek használatát, főleg arcbőrükön, mert fehérre meszelő hatásuk van, főleg a természetes fizikai fényvédők esetében.

Erre nyújt megoldást a világ egyik legjobb találmánya, a BB, azaz Blamish Balm krém, magyarul „hiba balzsam”.  A BB krém nem más, mint egy többfunkciós arcápoló, amely egyesíti a hidratáló krémek és az alapozók pozitív tulajdonságait.

Enyhe-közepes fedőhatással rendelkeznek, egységesítik a bőrszínt és egészséges fényt biztosít az arcbőrnek az alapozókra jellemző maszkhatás nélkül. Tehát egy alapozóval ellentétben, továbbra is természetesnek tűnik a bőr és nem változik „porcelán babává”.

A BB krém egységesíti a bőr tónusát, hidratálja, élénkíti azt, halványítja az apró tökéletlenségeket, mint a ráncokat, a szem alatti sötét karikákat vagy a kitágult pórusokat, továbbá a másik fontos tulajdonsága, hogy véd az UV sugárzással szemben is.

Használata után az arcbőr természetesnek és egységes tónusúnak tűnik. A BB krémet sokkal könnyebb eldolgozni, mint egy alapozót.

Mivel a BB krém textúrája könnyen alkalmazkodik a bőrtónushoz, sokkal könynebben “alkalmazkodik” bármilyen bőrszínhez, mint egy alapozó, amely kiválasztásánál fontos a megfelelő szín árnyalat eltalálása.

 

 

Amit a PhytoKert ajánl Neked:

A Lipollis Nature BB30 fizikai fényvédővel

Original price was: 5990 Ft.Current price is: 4490 Ft.

Miért merjük ajánlani számodra? 

1. A  Lipollis Nature BB30 természetes fizikai fényvédővel, illatmentes formulával a tökéletes nappali ápolást nyújtja számodra, SPF30 faktoros fizikai fényvédelemmel és tartós fedéssel.

2. Bőrtónust egységesítő természetes pigmenteket tartalmaz és olyan anti-aging hatóanyagokat, mint a hialuronsav és az E-vitamin. Hosszantartó hidratációt és irritáció ellenes védelmet is biztosít, magas sheavaj tartalma miatt.

3. Könnyedén felszívódik, nem tömíti el a pórusokat.

Reggelente, arctisztítás után egy rétegben elégséges mandulányit felvinni a Lipollis Nature BB 30 krémből a bőrödre (egy kis nyomás) és egyen-
letesen eloszlatni a bőrön, mintha egy normál krémet használnánk.

A szem környékén érdemes óvatosan eldolgozni az ujjakkal és külön oda figyelni az orrod körüli kipirult részekre.

Ha erősebb fedés szükséges, akkor érdemes még egy réteget kenni a kritikus részekre.

4. A Lipollis Nature BB 30 alá normál- és kombinált bőrtípus esetén nem szükséges arckrémet használnod, hiszen formulája egyszerre egységesíti a bőrképet és hidratálja, táplálja is a bőrt.

Száraz vagy érett arcbőr esetében érdemes előtte tápláló szérumot és/vagy arckrémet használni. Ilyenkor a Lipollis Nature BB 30 felvitele előtt 1-2 percet érdemes várni, hogy a rétegek jól felszívódjanak.

5. Bármilyen bőrtípus esetén használható, mert tökéletes bőrápolást biztosít.

Többnyire világos, elefántcsont, rózsaszínes- vagy világos bézs árnyalatú bőr esetén biztos lehetsz benne, hogy a Lipollis Nature BB 30 a Te BB krémed.