Tavasszal, nyár elején sokan fordulnak hozzánk fejbőr problémákkal, panaszkodnak erőteljesebb hajhullásra.

Számos gyógysampon található a PhytoKert palettáján, amelyek alkalmasak lehetnek a panaszok kezlésére.

 

Ilyen például a Kék-Lukács Sampon, amely gyógynövény-kivonatánál fogva alkalmas a pikkelysömörös, illetve szeborreás fejbőr tisztítására, a korpa hosszú távú megszüntetésére is.

Érdemes a gyógyvíz tartalmú samponokat is kipróbálni, amelyek már sokak kedvence, mint a Thermal Hévíz Sampon, vagy a Harkányi gyógyvizet tartalmazó gyógysampon, amelyek magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően nemcsak vitaminizálják a fejbőrt és a hajhagymákat, de vérkeringés serkentő hatásuk miatt képesek regenerálni is azokat!

A gyógysamponjaink mellett viszont érdemes kipróbálni a természet ajándékát, a csalánt is! Ha pakolásként, vagy öblítővízkén alkalmazzuk, a csalán természetes hatóanyagai serkentik a fejbőr vérellátását, így erősítik a hajhagymákat. Főzetének rendszeres használatával pedig gyorsabban nő a haj, és egészséges, szép fényű lesz!

 

És még egy hajápolási PhytoTipp! Ha Diófalevél főzettel öblögettek hajmosás után, nemcsak a zsíros haj ápolására alkalmas, de segít segít megőrizni a hajszínt is!