Kedvenc nyári salátánk nemcsak finom, de még egészséges is! Nagy ínyencek és sajtimádók lévén pár hete kipróbáltuk a Nők lapjában megjelent Lázár Chef receptjét, azóta teljesen rákattantunk! 🙂

Kóstoljátok meg Ti is, egyszerűen mennyei, laktató, egészséges és villámgyorsan elkészíthető (kb 25-30 perc)!

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb fürtnyi (bordó) szőlőszem

Mivel még nincs igazán szezonja a szőlőnek,  drágán, és ritkán beszerezhető, de mi elkészítettük már ezt a receptet például édeskömény gumóval, uborkával, almával, sőt még fügével is!

  • 1 csomag céklás salátakeverékszőlő
  • 10 dkg Pannónia sajt
  • 3 dkg reszelt parmezán sajt
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • 2 darab narancs + 1 darab narancs leve
  • 5 evőkanál szőlőmag olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 csipet só

 

Elkészítés:

A salátaöntethez egy műanyag keverőtálban összekeverjük a szőlőmag olajat, a mézet, a citromlevet, a narancs kifacsart levét, a borsot és a sót. Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott narancsokat, és az egészet hűtőbe téve 15 percig érleljük. Közben a sajtot vékony csíkokra vágjuk, a szőlőszemeket pedig félbevágjuk és kimagozzuk. A salátakeveréket a sajttal és a kimagozott szőlővel összekeverjük, majd az előhűtött salátaöntettel tálaljuk, tálaláskor pedig reszelt parmezánt szórunk rá.

Ha fokoznátok az íz kavalkádot, nyugodtan mehet egy kis füstölt sajt is a salátára! 😉

szőlőmagolaj

PhytoTipp: A  szőlőmag olajnak számos jótékony hatása van a szervezetünkre, külsőleg és belsőleg egyaránt. Általánosságban erősíti a szívet és az érrendszert, az agyi aktivitást, antioxidáns hatása révén javítja a fejbőr vérkeringését, megerősíti a hajhagymákat, megelőzi a hajhullást.  Tovább…

 

 

Jó étvágyat kíván a PhytoKert csapata!