Már ideje volt régen ennek a bejegyzésnek, hiszen a termékkel kapcsolatban Mindenkinek az az első gondolata, hogy “hú, ez olyan mint a botox!”, ebből pedig szép számmal adódnak keveredések… 🙂

“A Kék-Lukács Blue Ceutical  termékcsalád fő hatóanyaga Jar of moisturizing facial creamaz Argirelin (növényi botox), amely kiváló bőrfeszesítő, bőrsimító, valamint a nátrium-hialuronát, amelynek köszönhetően a bőr felépítés stabilizáló, külső és belső hidratáló, valamint sejtregeneráló hatásával rendelkezik.”

Na jó – jó, de mire is jó a botox hatású ránctalanító krém a gyakorlatban?

Igazából, az Argirelin és a nátrium – hialuronát az a két fő hatóanyag, amelynek köszönhető a kiemelkedő ránctalanítás. Az Argirelin egy növényi peptid, amely az argán olaj kivonata. Segíti a kollagénszintézist a bőr tartós felépítéséhez, izomrelaxáló hatású, így  lassítja a mimikai izmok összehúzódását. Ezáltal a mimikai ráncok is halványodnak. A kutatók hosszútávú hatású ránctalanító hatóanyagként tartják számon.

A nátrium-hialuronát, a hialuronsav egyik sója, a kutatások alapján óriási kincs a bőrápolásban, sokkal kisebb molekulamérete, mint például a hialuronsavnak, és így könnyebben is tud a bőr mélyére hatolni.

A krém hatóanyagainak köszönhetően a pólusok mélyéről kezdi el feltölteni vízzel az arcbőrt, és ezáltal a rendkívül intenzív hidratáláson keresztül válik a ráncok eltüntetésének mesterévé! Segíti a bőr hidratációját, és növeli a vízmegkötő képességet a legfelső rétegektől egészen az alsóbbakig, így kiválóan képesek feltölteni a ráncokat.

Persze, azért akkora csoda nincs, nem kell félni, a mimikai ráncok  még megmaradnak, ha halványodnak akkor is! Nem összekeverendő tehát a plasztikai sebészek által használt botox-al, viszont a ránctalanító hatása valóban kiemelkedő! 😉

 

Miért növényi szilikon az alapja ennek a Kék-Lukács termékcsaládnak?

A ránctalanító hatóanyagok mellett, amit érdemes még kiemelni a termékcsaláddal kapcsolatban, az a termékek állaga. Nem is lehet pontosan megfogalmazni, pont ezért érdemes az üznatúrkozm2letbe ellátogatni és a mintadarabokon kipróbálni! Az az egy biztos, hogy állagát tekintve, eltérnek a klasszikus krémek, testápolók állagától!

Inkább krémgélnek tudnánk nevezni, amelyet vagy imádnak, vagy nagyon nem szeretnek. (Szerencsére az előbbi van többségben!)

Igazából a termékcsalád különleges állagát a gyógyszeripar által is gyakran használt, bőrbarát növényi szilikon alap és a termékekben található natúr olíva olaj együttesen adja. A két hatóanyag  ezáltal egy kicsit olajos, “csúszós” állagot biztosít. Mondhatni, az extra hatóanyagok nélkül is egy intenzív hidratáló krém lenne.

A Blue – Ceutical Nappali arckrém viszonylag könnyű állagú és gyorsan felszívódik, ezzel ellentétben az Blue Ceutical Éjszakai krém! Az emelt mennyiségű hatóanyagokat, és ezáltal zsírt is tartalmazó krém az éjszakai pihenés spakolás3orán ki tudja fejteni komplex  bőrfeszesítő és bőrregeneráló hatását. Normál bőr esetén egy kiváló éjszakai regeneráló krém, de ha valaki nem szereti a nehezebb krémeket, krémpakolásként akkor is bátran tudjuk javasolni egy alapos bőrradír után!

Azok, akik mindkét készítményt együttesen alkalmazták nagyjából egy hét után már látható a “javulásról” számoltak be.

“Negatív” visszajelzés egyedül azoktól a Hölgyektől érkezett, akik viszonylag erősebb sminket használnak, ugyanis egyes alapozók alá nem megfelelő ez a krém, mert könnyen “lekenődik”, elveszti tartósságát az alapozó. Tehát, azoknak, akik erősebb sminket használnak, nem feltétlenül javasoljuk nappali használatra, de bízunk benne, hogy a számtalan más arckrémünk közül ők is megtalálják a tökéletes választást!

 

A Blue – Ceutical Szemráncgél a legkönnyedebb a termékcsaládból, szinte víz állagú, amely nemcsak gyorsan felszívódik, de még frissíti is az embert a használata során. A Tavaszi Szépségápolási rutinunkban is helyet kapott, nem véletle?nül! 😉 Emelt mennyiségű hatóanyagai kifejezett a szem és a száj körüli mimikai ráncok ellen lettek kifejlesztve.

/Ha érdekeli, mi mit használunk tavaszi szépségápolási rutinunkban, itt megtalálja!/

 

A termékcsalád negyedik tagja a Blue – Ceutical Testápoló, amely  a testen fejt ki az arckrémekhez hasonló hatást. Persze nem ránctalanító, hanem valóban feszesítő hatással rendelkezik. Visszaállítja a bőrrugalmasságát, és csökkenti a petyhüdt bőr tüneteit. (Kialakult narancsbőr ellen nem feltétlenül javasoljuk, viszont kezdődő narancsbőr esetén és megelőzésre nyugodt szívvel ajánljuk! Ha kifejezetten a  narancsbőr kezelése lenne a célja, ez esetben a Kék-Lukács Lypolin krémet, vagy a Kapszaicines és Koffeines krémeket javasoljuk!)

 

Mivel alapvetően ránctalanító termékekről beszélünk, és jellemzően nem javasoljuk ránctalanító krémek használatát nagyon fiatalon, így elsősorban a 35-40+-os korosztály számára javasoljuk a Blue – Ceutical termékek folyamatos használatát. Ez alól kivételt képez természetes a Blue Ceutical Testápoló, hiszen a has – popsi – comb tájékán sosem árt egy kis extra feszesítés! 😉

Persze egy – egy átvirrasztott éjszaka után nyugodt szívvel ajánljuk bárkinek, egészen fiataloknak is, hiszen gyorssegélyként mi is néha igénybe vesszük! Ilyenkor 2-3 nap alatt az arckrémek képesek visszaállítani a kívánatos bőrállagot.

 

Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni, bármilyen kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal!

PhytoKert