Sokan tudjuk, hogy a a különböző extra szűz olajok milyen jótékonyak az emberi szervezet számára, de sokakban felmerül a kérdés, hogy mégis hogyan használjuk őket? Azon kívül persze, hogy kúraszerűen szedjük.

 

A különlegesebb olajok, mint a mandula, vagy a mogyoró olaj esetében általában mindenkinek egyből a sütik jutnak eszébe, de íme egy kipróbált recept a mogyoró olaj és a csirke párosítására! 🙂

 

Mogyorós csirke recept

Mogyorós csirke

 hozzászólások (1)

story

Elfogyott a só… a hús már lefilézve, felcsíkozva. Viszont volt szójaszósz, ami megmentett, mivel igencsak sós. És ezután minden jött magától… a chili, a mogyoró, a rizs.

Hozzávalók  2 főre:

  • 30 dkg csirke
  • 10 dkg rizs vagy akár 20 dkg tészta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk chili
  • 2 ek oliva olaj
  • 1 tk gyömbér
  • 5 dkg földimogyoró
  • 2 ek mogyoró olaj
  • 6 közepes db csiperke gomba
  • 1 dl főző tejszín

Elkészítés:

1. A húst megtisztítjuk, apró darabokra/ csíkokra vágjuk

2. Az olíva és mogyoró olajban kb fél óra alatt megpácoljuk a a gyömbért, csilit, az apróra vágott fokhagymát és a csirkét.

3.  A rizs v a tészta vizét közben felrakjuk forrni, másfélszeres vízben a rizst kb fél óra alatt, a tésztát 10 perc alatt megfőzzük.

4. Egy serpenyőben a pácolajban a  húst és a többi pácolt hozzávalót megpirítjuk

5. Hozzáadjuk a mogyorószemeket, a gombát és puhára pároljuk, majd felöntjük az 1 dl tejszínnel, hozzáadjuk a megfőtt rizst vagy tésztát, és pár perc alatt összefőzzük.

Egészséges, finom és mellesleg nagyon gyors vacsora! 🙂