Sokan tudjuk, hogy a a különböző extra szűz olajok milyen jótékonyak az emberi szervezet számára, de sokakban felmerül a kérdés, hogy mégis hogyan használjuk őket? Azon kívül persze, hogy kúraszerűen szedjük.
A különlegesebb olajok, mint a mandula, vagy a mogyoró olaj esetében általában mindenkinek egyből a sütik jutnak eszébe, de íme egy kipróbált recept a mogyoró olaj és a csirke párosítására! 🙂
Mogyorós csirke recept
story
Elfogyott a só… a hús már lefilézve, felcsíkozva. Viszont volt szójaszósz, ami megmentett, mivel igencsak sós. És ezután minden jött magától… a chili, a mogyoró, a rizs.
Hozzávalók 2 főre:
- 30 dkg csirke
- 10 dkg rizs vagy akár 20 dkg tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk chili
- 2 ek oliva olaj
- 1 tk gyömbér
- 5 dkg földimogyoró
- 2 ek mogyoró olaj
- 6 közepes db csiperke gomba
- 1 dl főző tejszín
Elkészítés:
1. A húst megtisztítjuk, apró darabokra/ csíkokra vágjuk
2. Az olíva és mogyoró olajban kb fél óra alatt megpácoljuk a a gyömbért, csilit, az apróra vágott fokhagymát és a csirkét.
3. A rizs v a tészta vizét közben felrakjuk forrni, másfélszeres vízben a rizst kb fél óra alatt, a tésztát 10 perc alatt megfőzzük.
4. Egy serpenyőben a pácolajban a húst és a többi pácolt hozzávalót megpirítjuk
5. Hozzáadjuk a mogyorószemeket, a gombát és puhára pároljuk, majd felöntjük az 1 dl tejszínnel, hozzáadjuk a megfőtt rizst vagy tésztát, és pár perc alatt összefőzzük.
Egészséges, finom és mellesleg nagyon gyors vacsora! 🙂