A tavasz végérvényesen beköszöntött… ha tavasz, akkor pedig elérkezett a méregtelenítés ideje! A jó hír, hogy otthon, természetes csodaszerekkel is sokat tehetünk szervezetünk méregtelenítése érdekében! Íme, néhány Phyto-Tipp! 😉

  • Nem árt hetente egy 1 napos lé-böjt kúrát tartanunk, amikor csak vizet, gyógyteákat vagy frissen facsart, turmixolt (tej nélkül) leveket iszunk. Sok tea közül választhatunk, és ezeket a teakeverékeket otthon is könnyen elkészíthetjük!

Ezeket a teakeveréket érdemes azonban kúraszerűen 3-4 héten keresztül folyamatosan fogyasztani!

A mi tuti receptünk,az aranyvesszőfű, a csalán, a bodza és gyermekláncfű levél és gyökérből összeállított teakeverék, de lustábbaknak, időhiányban szenvedőknek, például kiváló választás lehet a Salaktalanító teakeverék is!

  • A teákon kívül a példáulbúzafű magas klorofill tartalma miatt szintén hatékony segítség lehet számunkra, amely a méregtelenítésen kívül energiaszintünket is képes növelni!
  • Ha méregtelenítő szerveink hatékonyságát is szeretnénk elősegíteni, illetve megőrizni azok állapotát, érdemes máriatövis termésből készült Máj egészsége kapszulát, vagy teát fogyasztani, vagy Vese egészsége teakeveréket fogyasztani 1-2 hónapig.

Méregteleníteni azonban nemcsak belülről, hanem kívülről is lehet!

Nem szabad elfelejtkezni arról, hogy bőrünkön keresztül rengeteg méreganyag tud kiáramlani szervezetünkből!

Ha még nem próbálta érdemes alga pakolást, tekercselést alkalmazni. Az Algás masszírozó krém a tengeri sók és az alga együttes hatásának köszönhetően kettős méregtelenítést végez. Kívülről az elhalt hámsejteket távolítja el, belülről pedig a szervezet méregtelenítését végzi. Fogyasztó, bőrtisztító és a nyirokrendszeren keresztül kitűnő méregtelenítő hatású, mivel az alga nagyban segíti a feloldott zsírok véráramon keresztüli szállítását.

Kevesen tudják, de a mindennapi tisztálkodás során is sokat tehetünk a bőrünk méregtelenítése érdekében.  Számos kutatás kimutatta már a különböző sók vér – és nyirokkeringés serkentő hatása révén méregtelenítő funkcióját is! Persze nem a közönséges konyhasóra gondolunk! 🙂 A himalájai só és a különböző tengeri sók azok, amelyek a legnagyobb méregtelenítő hatással rendelkeznek, és elég tiszták is ahhoz, hogy bátran használhassuk a mindennapokban! A Himalájai sós kecsketejszappan és a Himalájai sós Parfüm kecsketejszappan (amely levendula és geránium olajat tartalmaz még „parfümként”) magas sótartalma miatt serkenti a vérkeringést, enyhíti a gyulladások tüneteit. Regenerálja, méregteleníti, ezáltal bársonyossá és rugalmassá varázsolja a bőrt!

Ha pedig  testünket – lelkünket egyaránt kényeztetnénk, a legjobb választás a fürdőbombák használata!

A tengeri sónak és a nátrium hidrogén karbonát tartalmuknak köszönhetően bőrpuhító és méregtelenítő hatása van. A bennük lévő illóolajok és gyógynövények a bőr puhaságát adják vissza és biztosítják a természetes gyógyító hatást. A citromsav tartalmuk természetes és gyengéd módon eltávolítja az elszarusodott felhámot így a hatóanyagok akadály nélkül tudnak beszívódni a bőr mélyebb rétegeibe is.. Fontos, hogy miután élvezte a bombák jótékony hatását, várjon pár percet, amíg teljesen felszívódnak a hatóanyagok, hogy az értékes olajokat ne a törölközője itassa fel!

Bármelyik méregtelenítő kúrát mellett is döntenek, nagyon fontos, hogy a méreganyagok csak az ásványi anyagokhoz kötődve tudnak kiürülni a szervezetünkből, ezért lényeges ezek illetve a kiürült vitaminok pótlására odafigyelni!