Miért érdemes természetes szappanokot használni?

Egy szappan nyilván nem tesz csodát, de sokat segíthet a mindennapi bőrápolásban

 

Ha megfelelő tisztálkodó szert választasz, azzal nyilván csodákat azért nem érhetsz el, de nagyban segíted bőröd védelmét, ha nem szárítod még pluszban.

A víz magas klórtartalma és a mesterséges adalékanyagok, tartósítószerek nagyon irritálhatják, száríthatják a bőröd.

Nyilván ha “normális” bőrtípussal rendelkezel, ez nem annyira számít, de ha ekcémás, allergiás bőröd van, tényleg fontos, hogymit választasz!

Ha olyan szerencsés vagy, hogy nem érzékeny a bőröd, akkor is érzékelheted a természetes szappanok csodáját – például sokan könnyedén elhagyják a testápolókat, mivel a jól megválasztott szappan tökéletes hidratáltságot biztosít bőrödnek!

Mit kerülj?

1. NLS, SLS:

A legtöbb, még néhány kézzel szappanban is megtalálható a natrium – lauryl sulfate, amely érzékeny bőr esetén bőrszárító hatású, így erre figyelj, hogy mit választasz!

2. Mesterséges illat és tartósítószerek:

A legtöbb mesterséges tartósítószer és illatanyag könnyen irritálhatja a bőrt, allergiát válthatnak ki.

3. A kézzel készült szappanok “csodáját”, hogy az biztosan jó!

Az hogy valami kézzel készült nem jelenti azt, hogy jó is!
Lehetőség szerint kerüld a „színes-szagos” szappanokat! Láttál már a természetben valamit, ami pink, vagy neon zöld? Ezek a szappanok jellemzően mesterséges színanyagot is tartalmaznak!
(Természetesen nem mindegyik, de kérdezz utána!)
Az az egy biztos, hogy ami természetes színanyagot tartalmaz, az hosszú távon nem tartja meg a rikító, élénk színét, hanem kifakul. Ugyanez a helyzet az illatanyagokkal is….

Szappankánaán

Mi a PhytoKertnél csak a legjobb minőségű, legtermészetesebb magyar szappanokat válogatjuk be a PhytoPalettára, így ma már igazi szappankánaánnal büszkélkedhetünk, amelyből közül garantáltan Te is megtalálod a számodra ideális szappant!

Válogass kedvedre kínálatunkból!