Egyre többször találkozunk azzal, hogy valamit nagybetűkkel hirdetnek, hogy pálmaolaj mentes.

Először is le kell szögezni, hogy a pálmaolajnak nincsenek kedvezőtlent, káros egészségügyi hatásai. Egy nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező olajról van szó, az élelmiszergyártók és a kozmetikai ipar is éppen ezért használja szívesen.

Világviszonylatban a kinyert pálmaolaj 80 százalékát az élelmiszeripar használja 15909994_1415315291836670_2073857668_nfel.
Magas hőmérsékleten sem oxidálódik, szagtalan, nem tartalmaz transzzsírsavakat. Az utóbbi időben éppen a magas transzzsírsav tartalmú hidrogénezett növényi olajok egészségesebb alternatívájaként kezdték el nagyobb arányban használni.

Miért pálmaolaj-mentes?

Elég egyszerű, és drasztikus oka van. A termesztésének esőerdők és a kihalás szélén lévő állatok esnek áldozatul.

A pálmaolaj a növényiolaj-termelésnek és felhasználásnak mintegy 35%-át teszi ki, az European Palm Oil információi szerint ez a legszélesebb körben használt olaj a világon.
A nagy mennyiségű olajhoz óriási földterületekre van szükség, amit sok esetben az esőerdők területéből vesznek el, m15934707_1415315835169949_885795487_niután azt kiszárították és felégették.
Számos környezetvédő civil szervezet kampányolt már korábban is aktívan azért, hogy a világméretű cégek kizárólag fenntartható forrásból származó pálmaolajat használjanak fel a termékeikben. Olyat, amelynek termesztése során figyelembe vették a természetes környezet megőrzését és az ott élő embereket is.

Napjainkban még nagyon nehéz elkerülni a pálmaolajat (legyen szó élelmiszerről vagy kozmetikumokról) de már vannak olyan gyártók, akik tudatosan kerülni próbálják a pálmazsír használatát.

Ilyen például az Aissan Kft  legújabb Kecsketejes szappan családja, melynek egyelőre három változata készült. A Kávés-Fahéjas verzió cellulitisz és gyulladásos bőrproblémák esetén lehet igazán érdekes, a Levendulásat nyugtató, bőrtápláló hatása miatt ajánlanánk, míg a Natúr alkalmas lehet minden bőrtípusra, többek közt az érzékeny bőrűeknek is, hiszen ez illatanyagot sem tartalmaz.

Röviden olyan színezék- és pálmaolajmentes termékekről van szó, melyek méltán kaptak helyet a PhytoPaletta természetes összetevőkből készült szappanjai között!  ?

palmaolajmentesszappan_naturpalmaolajmentesszappan_levendulaspalmaolajmentesszappan_kaves-fahejas

Csodás napot kívánunk!