Egyre többször találkozunk azzal, hogy valamit nagybetűkkel hirdetnek, hogy pálmaolaj mentes.

Először is le kell szögezni, hogy a pálmaolajnak nincsenek kedvezőtlent, káros egészségügyi hatásai. Egy nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező olajról van szó, az élelmiszergyártók és a kozmetikai ipar is éppen ezért használja szívesen.

Világviszonylatban a kinyert pálmaolaj 80 százalékát az élelmiszeripar használja 15909994_1415315291836670_2073857668_nfel.
Magas hőmérsékleten sem oxidálódik, szagtalan, nem tartalmaz transzzsírsavakat. Az utóbbi időben éppen a magas transzzsírsav tartalmú hidrogénezett növényi olajok egészségesebb alternatívájaként kezdték el nagyobb arányban használni.

Miért pálmaolaj-mentes?

Elég egyszerű, és drasztikus oka van. A termesztésének esőerdők és a kihalás szélén lévő állatok esnek áldozatul.

A pálmaolaj a növényiolaj-termelésnek és felhasználásnak mintegy 35%-át teszi ki, az European Palm Oil információi szerint ez a legszélesebb körben használt olaj a világon.
A nagy mennyiségű olajhoz óriási földterületekre van szükség, amit sok esetben az esőerdők területéből vesznek el, m15934707_1415315835169949_885795487_niután azt kiszárították és felégették.
Számos környezetvédő civil szervezet kampányolt már korábban is aktívan azért, hogy a világméretű cégek kizárólag fenntartható forrásból származó pálmaolajat használjanak fel a termékeikben. Olyat, amelynek termesztése során figyelembe vették a természetes környezet megőrzését és az ott élő embereket is.

Napjainkban még nagyon nehéz elkerülni a pálmaolajat (legyen szó élelmiszerről vagy kozmetikumokról) de már vannak olyan gyártók, akik tudatosan kerülni próbálják a pálmazsír használatát.

Ilyen például az Aissan Kft  legújabb Kecsketejes szappan családja, melynek egyelőre három változata készült. A Kávés-Fahéjas verzió cellulitisz és gyulladásos bőrproblémák esetén lehet igazán érdekes, a Levendulásat nyugtató, bőrtápláló hatása miatt ajánlanánk, míg a Natúr alkalmas lehet minden bőrtípusra, többek közt az érzékeny bőrűeknek is, hiszen ez illatanyagot sem tartalmaz.

Röviden olyan színezék- és pálmaolajmentes termékekről van szó, melyek méltán kaptak helyet a PhytoPaletta természetes összetevőkből készült szappanjai között!  ?

palmaolajmentesszappan_naturpalmaolajmentesszappan_levendulaspalmaolajmentesszappan_kaves-fahejas

Csodás napot kívánunk!

PhytoKert Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy le ne maradj akcióinkról, újdonságainkról, mi pedig megajándékozunk egy 10%-os kuponnal!

Sikeres feliratkozás. Köszönjük :) Kérjük, ellenőrizd a Promóciók fület is.

Szeretnéd kipróbálni az Elixírt? Iratkozz fel, és megteheted ingyen!

Az Elixír kipróbálása csak az első 100 feliratkozónak ingyenes. Siess, hogy le ne maradj!

Sikeres feliratkozás. Most kapsz egy emailt, amiben meg kell erősítened a feliratkozásod. Ha GMailt használsz, lehet, hogy a Promóciók fül alá érkezett. Ebben az esetben húzd át az Elsődleges fül alá, hogy biztosan minden levelünket megkapd. Köszönjük :)