Az indiai szent növény

Eredete

A Gotu Kola, magyar néven ázsiai gázlóként, vagy tigrisfűként emlegetett növény Indiából származik, az az ajurvédikus orvoslás egyik legfontosabb gyógynövénye, ahol brahmi néven ismert, már több mint 3000 éve. Az ázsiai (kínai) gyógyítók már kétezer éve ismerik és használják.  Már az 1884-es francia gyógyszerkönyvben is említik, Európában azonban csak pár éve kezdett igazán elterjedni.

Piros virágú, forró éghajlatot és mocsaras vidékeket kedvelő kúszónövény főként Ázsiában, de az Egyesült Államok déli részén is honos.

A tigrisfű elnevezés a vadászok megfigyelései alapján terjedt el, észrevették ugyanis, hogy a megsebzett nagymacskák rendszeresen Gotu kola-levelekhez dörzsölték a sebeiket, és nagyon gyorsan meggyógyultak.

 


Hatásai

Az “emlékezet doktorának” is hívják, de a kontinensen idegnyugtató és agyműködést serkentő hatása miatt terjedt el. Újabb kutatások felfedték jótékony hatását a keringési rendszerre (erősíti az artériákat, a vénákat), ezzel jelentősen csökkentve a visszér betegség kialakulásának esélyét. Hozzájárul az érfal erősítéséhez, fokozza rugalmasságát, jótékony hatása van a hajszáleres keringésre, aktiválja az agy vérkeringését, a gondolkodási folyamatot, a memóriát, javítja a szív-érrendszer működését.

 


Bőrre gyakorolt hatásai

Különböző bőrproblémák, pikkelysömör és ekcéma tüneteinek kezelésére valamint sebgyógyításra is alkalmazzák, hiszen csökkenti a gyulladást és jó hegesítő hatással bír.

Egyre többet találkozhatunk ezzel az összetevővel különböző alakformáló, cellulitisz elleni és ránctalanító készítményben is, részben a vérkeringés serkentő hatása miatt, illetve mivel serkenti a kollagén termelést, regenerálja a szöveteket is. Az ajurvédikus orvoslás nem véletlenül tartja a hosszú élet titkának és az öregedésmegelőzés fő “gyógyszerének”.

 

 


Milyen készítményekben találod meg a PhytoKert kínálatában?

[pricing_item image=”http://phytokert.hu/wp-content/uploads/2014/04/lypolin-alakformáló.jpg” title=”Kék-Lukács Lypolin alakformáló krém” price=”1.380 – 4.750 ” currency=”Ft” currency_pos=”right” period=”” subtitle=”55-200 ml”  target=”” featured=”0″ style=”box” animate=””] [/pricing_item]

A Kék-Lukács Lypolin krém eredményesen veszi fel a harcot a narancsbőr és cellulit problémákkal szemben.Természetes hatóanyagai a lokálisan megjelent zsírpárnák lebontását végzik, fájdalommentesen.


 

[pricing_item image=”http://phytokert.hu/wp-content/uploads/2014/04/lypolin-alakformáló.jpg” title=”Kék-Lukács Alakformáló program” price=”3.045-8.075″ currency=”Ft” currency_pos=”right” period=”” subtitle=”55-200 ml” link_title=”” icon=”” link=”” target=”” featured=”0″ style=”box” animate=””]

[/pricing_item]

Próbáld ki szettben! A Kék-Lukács Lypolin alakformáló krém és a Kék-Lukács Bőrfeszesítő krém kombinálva már 24 órán belül látható eredményeket hoz!

A Lypolin alakformáló, karcsúsító krém természetes hatóanyagokat tartalmaz, melyek a lokálisan megjelent zsírpárnák lebontását végzik. A Bőrfeszesítő krém rendszeres használata során a bőr belső struktúrája megerősödik, és a felesleges zsírok hosszú távú eltávolításával átformálja és feszesíti a bőrt.