A májfoltok elsősorban nőknél jelennek meg a homlokon, az arcon,  és a kezeken. A bőr fokozott melanin-termelésének következtében alakulnak ki.
Idős korban nagyon gyakori jelenség, de van amikor terhesség alatt is megjelennek ezek a foltok – ebben az esetben általában az áldott állapot után a foltok is eltűnnek.
Napfény hatására sokszor sötétebbé, nagyobbá válhatnak ezért fontos, hogy lehetőség szerint minél inkább takarjuk a napfénytől, a szolárium kerülése pedig kifejezetten ajánlott.
Sok megoldás lehet ezek eltüntetésére, mi persze mindig a legtermészetesebb, legkíméletesebb módokat tartjuk szem előtt.
A lehető legtermészetesebb módja a népi gyógyászatban sokat alkalmazott, májfoltfűnek is nevezett Kövirózsa cseppek alkalmazása. A  növény pozsgás levelei C-vitamint, csersavat, többféle gyümölcs savat és bioflavoniodakat tartalmaznak.
Az egyik legkíméletesebb, legegyszerűbb, otthon is alkalmazható kezelés az azelainsav tartalmú krémek alkalmazása, mint például a Kék-Lukács Bőrhalványító krém, amelynek rendszeres használatával jelentős eredmények érhetők el!
Fontos tudni, hogy ezek a kezelések sohasem olyan gyorsak, mint például a lézeres eltávolítás, és a középmély kémiai hámlasztás elvén működő megoldások, de azok működési elve alapján  a bőrréteg roncsolódik. (A kezelések során a másodfokú fagyási sérülések keletkeznek, illetve a pigmenttartalmú sejtek roncsolásával a bőrréteg lehámlik, majd a bőr újraképződését segítik elő.)
A májfoltok kezelésének 3 fő szabálya tehát:
1.Próbáljunk meg minél természetesebb megoldást találni!
2. A türelem elsődleges a pigmentfoltok és májfoltok eltüntetése esetén!
3. Kerüljük a napfényt és szoláriumot!

PhytoKert Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy le ne maradj akcióinkról, újdonságainkról, mi pedig megajándékozunk egy 10%-os kuponnal!

Sikeres feliratkozás. Köszönjük :) Kérjük, ellenőrizd a Promóciók fület is.

Szeretnéd kipróbálni az Elixírt? Iratkozz fel, és megteheted ingyen!

Az Elixír kipróbálása csak az első 100 feliratkozónak ingyenes. Siess, hogy le ne maradj!

Sikeres feliratkozás. Most kapsz egy emailt, amiben meg kell erősítened a feliratkozásod. Ha GMailt használsz, lehet, hogy a Promóciók fül alá érkezett. Ebben az esetben húzd át az Elsődleges fül alá, hogy biztosan minden levelünket megkapd. Köszönjük :)