Sziasztok!

Faekas Petra vagyok, a PhytoKert megálmodója, alapítója, mindenese, 🙂

2012-ben  amikor elindítottam az üzletet, akkor már több mint négy éve foglalkoztam a Kék-Lukács termékekkel. Először csak segítettem eljuttatni az emberekhez a megrendeléseket, hogy ne kelljen a budapestieknek futárköltséget fizetni. Aztán sorra jöttek a kérdések, mit, hogyan kell használni, amire kezdetben nem voltam felkészülve. Gyorsan rájöttem, hogy csapnivaló „eladó” lennék, hiszen nekem nem megy, hogy tudás nélkül, csak alaptalan marketing szövegeket mondjak a termékek mellé. Először így autodidakta módon kezdtem el tanulni a hatóanyagokról, vivőanyagokról, bőrbetegségekről. Természetesen nagyon sokat segített benne Lukács Károly gyógyszerész úr, és az édesapám, biotechnológusként, aki akkor már 20 éve kozmetikai termékek gyártásával, fejlesztésével

foglalkozott. Tőlük minden segítséget megkaptam és minden kérdésemre válaszoltak, hogy megértsem, megismerjem a termékeket, a hatóanyagokat és az összefüggéseket. Még mindig van, amikor hozzájuk fordulok segítségért.

Négy évvel később, az egyetem befejezése után pedig már egyértelmű volt számomra, hogy merre indulok tovább. Láttam, hogy ezek a termékek tényleg hatékonyak, segítenek a bőrbetegségeken és az emberek lelkén is. Nem volt kérdés, hogy elhelyezkedem egy fix munkahelyen, vagy a nehezebb utat választom és belefogok egy saját üzletbe, amely az álmommá vált akkora, mivel láttam, hogy mennyi embernek lehet és kell is segíteni.

A célkitűzésem így azzá vált, hogy minél több emberhez eljussanak a magyar fejlesztésű, minőségi termékek, amelyek megfizethetőek bárki számára. Éppen ezért, csak olyan termékekkel foglalkoztam, amelyeket magam is teszteltem, vagy teszteltettem az ismerősi körben. Így jött létre a PhytoKert.

2018.07.21-én, új fejezet kezdődött a PhytoKert életében, üzletünk bezárt. Természetesen ez nem jelentette azt, hogy megszűntünk, csak átalakult a PhytoKert működése.  Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki ebben a hat évben velünk tartott, és állandó látogatója volt üzletünknek!

Hat év alatt rengeteg embert megismertem, és rengeteg dolgot megtanultam és rengeteg dolog változott, de egy valami nem, a cél ami miatt csinálom.

2018 májusában megszületett a kislányom, aki a legnagyobb csoda az életemben és mindent megváltoztatott körülöttem, és sok dologra ráébresztett. Soha nem egy dologgal foglalkoztam, de rájöttem, hogy képtelen vagyok több felé szakadni. Ő az időm többségét birtokolja, hiszen Ő a legelső már az életemben. J Viszont így nem tudok megfelelően koncentrálni az üzletre, ahogyan az megérdemli. Olyan ez, mintha két gyermekem lenne egyszerre. Hiába bíztam rá az üzletet egy nagyon kedves, megbízható lányra, akinek nagyon sokat köszönhetek, véleményem szerint egy felelős vezető naprakész kell, hogy legyen a mindennapi dolgokkal is, részben azért is, mert pár hónap alatt képtelenség átadni azt a tudást, amelyet több mint 10 év alatt felhalmoztam, viszont a Kislányom mellett nem tudom megoldani, hogy fizikailag is jelen legyek az üzlet életében. Arról nem is beszélve, hogy nagyon hiányzik a „vevők” közelsége, hiszen tulajdonképpen a folyamatos kommunikáció éltet, ösztönöz a mindennapokban. A közel jövőben pedig nagyon sok megvalósítandó tervem van, amelyeket szintén nem hanyagolhatok el. Így jutottam arra a nagyon nehéz döntésre, hogy bezárjuk az üzletet, legalábbis addig, amíg nem leszek mobilisabb.