A strandszezon beköszöntével még inkább időszerű most kicsit a szőrtelenítéssel is  illetve az  ezzel járó kellemetlenségekkel bőrproblémákkal foglalkozni.

Nyáron tipikusan sajnos gyorsabban nőnek a szőrszálak, és gyakrabban válhat szükségessé a szőrtelenítés.

A legtartósabb eredményt általában a kozmetikus által végzett gyantázás adja, mert a kozmetikus mélyebbről szedi ki a szőrt, határozottabb, lendületesebb a mozdulata. Ha magunkat szőrtelenítjük, akkor óvatosabbak vagyunk, és általában nem is feszítjük ki annyira a bőrünket, mint a kozmetikus. Viszont sokan allergiásak a kozmetikusok által használt leghiperérzékenyebb gyantákra is, és sok esetben nagyfokú bőrirritációt okoz.

No de valljuk meg őszintén, rohanó időket élünk, nincs is mindig időnk kozmetikushoz rohanni, időpontot egyeztetni.

 

Ha otthon szőrtelenítesz Te is, egy pár jó tanácsot fogadj el!

– Ha a szőrtelenítéshez a borotvát választjuk érdemes bőrpuhító készítményt használni előtte, hogy a szőrsborotvalkozaszálak fellazuljanak. Ez lehet akár egy jobb testápoló készítmény is!
Érdemes zselés vagy krémes védőcsíkkal ellátott borotvát használni, lehetőleg folyamatos vízsugár alatt.  A megfelelő kenőanyagról se feledkezzünk meg! Nem véletlenül találták fel a (női) borotvahabot is! Sokan, “hagyományos” módszerekhez folyamodnak, mint például a szappan használata. Sok férfi, például a Kakukkfüves szappanunkra esküszik,  de sok Hölgy vásárlónk kedveli az illatmentes, kellemesen habzó lágy Extra szűz olíva olaj szappanunkat.

– Az epilálás is elég elterjedt, hiszen tartósabb mint a borotva és a gyantázáshoz még kicsi szőrszálakat is hatékonyan szedi ki. Viszont a kozmetikus nagy többsége nem ajánlja az epilátor használatát intim területek szőrtelenítésére, noha több féle verziót, faját ismerünk már. A lágy intim részeknél és vastagabb szőrnél ugyanis nagyon fájdalmas is lehet a használata és sok esetben okoz bőrirritációt. Használat után mindenképpen használjunk valamilyen bőrnyugtató készítményt!

– Ha pedig gyantát használunk, érdemes a hideggyantát kerülni, amit be kell dörzsölni, mert ha valaki járatlan a használatában, akkor könnyen előfordulhat, hogy a gyanta beleragad a bőrbe, azt letépi, de a elekrtomos borotva-szortelenites de hogyan phytokertszőr ott marad.

-A “legveszélytelenebb”  bőrgyulladás szempontjából az elektromos borotva használata, amely ugyan nem okoz olyan simaságot, mint a gyanta, de ha világos szőrzettel áldottak meg minket elkerülhető vele bármilyen piros pötty kialakulása!

 

Bármelyik megoldást is választjuk, nagyon fontos az elő- illetve utókezelés.

Minden esetben fertőtleníteni és nyugtatni szükséges a bőrünket, illetve fontos, hogy az adott eszközt tényleg előírásnak megfelelően használjuk.

A szőrtelenített bőrfelület utókezelésére nagyon jól alkalmazhatóak a körömvirág készítmények, mint például a Kék Lukács Körömvirág krém, vagy kenőcs, de a legújabb Serafim Körömvirág krémet is csak ajákoromviragnlani tudjuk, hiszen a  körömvirág kivonat gyulladáscsökkentő hatása mellett, bőrregeneráló tulajdonságokkal is rendelkezik. Ha valaki nem szimpatizál a körömvirággal, érdemes kipróbálni a Serafim Levendula krémjét, vagy a Selyembalzsamot, amelyet minden irritált bőrfelületre csak ajánlani tudunk! A legjobb, ha nagyon megszenvedjük a szőrtelenítést, a Kakukkfű krém azonban, hiszen a kakukkfűnek nagyon erős gyulladáscsökkentő és hűsítő, nyugtató hatása van!

 

 

Reméljük, segítettünk Nektek pár hasznos szőrtelenítési tippel, de várjuk a ti ötleteiteket is!

Kívánunk Mindenkinek élményekben, boldogságban, szép és jó időben gazdag nyarat!

 

Csodás napot kíván a

PhytoKert Csapata!