100%-os Jojobaolaj

750 Ft1990 Ft

100%-os jojobaolaj, 100%-os kényeztetés bőröd, hajad számára egyaránt!

Törlés

Leírás

Kozmetikai felhasználásra!

A jojoba növény (tudományos nevén Simmondsia Chinensis) egy sivatagi bokor, amely Arizona, Mexikó és Kalifornia száraz területein nő. Már az indiánok is ismerték a jojobaolajat, amelyet a jojobacserje diószerű terméséből nyertek. Gyógyszerként használták sebek fertőtlenítésére, bőr- és hajápolásra, valamint a bőr napfény elleni védelmére.

A jojoba olaj képes megkötni a bőr nedvességtartalmát, szerkezete hasonlít az emberi faggyúéhoz, ezért könnyen felszívódik.
Minden típusú bőrre használható, érzékeny, száraz és pattanásos bőrre is, hiszen nem kommodén, azaz nem tömíti el a pólusokat. Antibakteriális, gyulladásgátló, természetes és pattanáseltávolító hatású olaj. Puhává és bársonyossá teszi a bőrt és kiváló vízmegtartó tulajdonságai abban is segítenek, hogy ne száradjon ki a bőr.

Bőrre gyakorolt hatásai

  • Önmagában is alkalmazhatod kozmetikumként, hiszen nemcsak hidratál, de ránc és narancsbőr ellenes hatással is rendelkezik, sok esetben hatékonyan kezelhető vele az ekcéma és a pikkelysömör. Megnyugtatja az irritált bőrt és növeli a kollagén természetes előállítását. Hatékony védelmet nyújt továbbá a nap sugarai ellen is.
  • Gyorsan felszívódik a bőrben és nem marad tőle olajos a bőr. Erős védőréteget képez, így véd a dehidratáltság , valamint az allergének és a porszennyezés ellen. Puhítja a száraz bőrt, illetve visszaállítja a bőr egészséges állapotát.
  • Gyulladásgátló tulajdonságai csökkentik a szárazság és egyéb bőrproblémák (mint például a rézkiütés) okozta pirosságot. Meggátolja és kiegyensúlyozza a túlzott faggyútermelést, így a bőr rugalmas és megfelelően hidratált marad.
  • Fertőtlenítő hatású, ezért hatékonyan kezelhetőek vele a pattanások. Hosszan tartó használatával az olaj sok esetben pólus összehúzó hatással is rendelkezik.
  • A jojoba olajat az egész testen is használni lehet, érdemes kipróbálni, hogy fürdés előtt alkalmazod, vagy közvetlenül fürdés után, amíg a bőr nedves. Így magába szívja a nedvességet a bőr, és puha, valamint sima marad.A jojoba olaj rendszeres használatával meggátolható a repedezett sarkak kialakulása. Ha szeretné, hogy a sarkai simák maradjanak, intenzív lábápolásként vigyen fel olajat a lábára és húzzon rá zoknit. Hagyja fent egy órán át, így a lába gyönyörűen sima és puha lesz.

A jojoba olaj hajra gyakorolt jótékony hatása

•    A jojoba olajjal rendkívül hatékonyan kezelhető a száraz és károsodott haj, valamint az olyan hajproblémák, mint a hajhullás, korpásodás és zsíros haj.

•    A jojoba olaj természetes módon egyensúlyozza ki a hajat.
•    Az olaj mindenféle hajtípusra jó, különösen arra, amelyik száraz és károsodott, valamint a hajvégek töredezettek.
•    Az olaj nem zsíros állagú és felépítésben nagyon hasonlít a haj faggyújához.
•    Az olaj segít abban, hogy a haj könnyen kifésülhető legyen.
•    A jojoba olajtól a haj hidratált marad és megtartja a hosszúságát.

További információk

kiszereles

, ,

Érdekelhetnek még…

Szeretnéd kipróbálni az Elixírt? Iratkozz fel, és megteheted ingyen!

Az Elixír kipróbálása csak az első 100 feliratkozónak ingyenes. Siess, hogy le ne maradj!

Sikeres feliratkozás. Most kapsz egy emailt, amiben meg kell erősítened a feliratkozásod. Ha GMailt használsz, lehet, hogy a Promóciók fül alá érkezett. Ebben az esetben húzd át az Elsődleges fül alá, hogy biztosan minden levelünket megkapd. Köszönjük :)