Hidegen sajtolt Lenmagolaj

710 Ft1400 Ft

A lenmag olaj, a hideg sajtolásos eljárásnak köszönhetően, enyhén sárgás színű, kissé kesernyés ízű olaj.
A lenmag olaj gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, vasat, cinket, nátriumot, mangánt, rezet, fluort, de jódot is. A lenmag olaj az anyagcsere mértékét is növelheti, és ezzel elősegíti a gyorsabb zsírégetést is, éppen ezért tisztító kúrákhoz is ideális. Használható székrekedéses problémára. Karbantartja, tisztítja a bélrendszert. Nagyon magas a gyulladáscsökkentő hatása (pl.: ízületi gyulladás), érelmeszesedés-, szívbetegségek, ritmuszavarok megelőzésére is ajánlott.

Leírás

A hidegen sajtolt lenmagolaj sötétsárga színű, kissé kesernyésen pikáns ízű olaj, ami az alapanyag eredetére utal. Tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz! A lenmagból kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes. 25,8-58%-ban tartalmaz linolensavat. Az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód természetes forrása.

 

A hidegen sajtolt lenmagolaj egészségre gyakorolt hatása

Hatékony szer a hörghurut kezelésére: a mag a betegség lefolyásának könnyítésében, az olaj pedig a görcsös összehúzódások enyhítésében segít. Így nemcsak a hörgőknek enyhítő gyógyír, hanem a tüdőnek is, ezért dohányosoknak kimondottan ajánlott a fogyasztása. A hidegen sajtolt lenmagolaj szabálytalan szívverés, szívizomgyulladás kiegészítő kezelője is lehet. Természetes úton csökkenthető vele a vérsűrűség, a sejtlégzés szempontjából felbecsülhetetlen. Sportolók akkor használnak lenmagolajat, ha diétáznak és a testzsír-százalékuk csökkentése érdekében, minden zsírt meg kell vonniuk szervezetüktől. Az emberi szervezetnek azonban szüksége van zsírokra, de a telítetlen és nem a telített fajtából valókra. A hidegen sajtolt lenmagolajban található kéksav – glikozidák miatt gyulladásos betegségek kiegészítő kezelésére alkalmazható, (ízületi gyulladások, gennyes – fekélyes sebek), mert lokálisan tágítja az ereket és lazítja a szöveteket. A linolsav jelentősége a sejtlégzés és energiatermelés szempontjából felbecsülhetetlen. A hidegen sajtolt lenmagolaj fogyasztása segít a fogyókúrában is (gyorsítja az anyagcserét), és segít a cukorbetegség megelőzésében.

 

Felhasználás

Enyhén kesernyés, pikáns íze miatt felhasználható salátákhoz, zöldségekhez és hidegkonyhai készítményekhez. A sziléziai hagyományos nemzeti konyha egyik alapvető alapanyaga. A héjában főtt burgonya lenolajos túróval közkedvelt hagyományos étel, amit a mai napig fogyasztanak a sziléziai vidéken. Salátaöntetet esetében édeskés ízű ecetekkel keverve ajánlott.

 

Gyártó:

BagoilA, Natur Press Kft

 

Kiszerelés:

100 ml, 250 ml, és 500 ml

További információk

kiszereles

, ,

Érdekelhetnek még…