Hidegen sajtolt Lenmagolaj

580 Ft1150 Ft

A lenmag olaj, a hideg sajtolásos eljárásnak köszönhetően, enyhén sárgás színű, kissé kesernyés ízű olaj.
A lenmag olaj gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, vasat, cinket, nátriumot, mangánt, rezet, fluort, de jódot is. A lenmag olaj az anyagcsere mértékét is növelheti, és ezzel elősegíti a gyorsabb zsírégetést is, éppen ezért tisztító kúrákhoz is ideális. Használható székrekedéses problémára. Karbantartja, tisztítja a bélrendszert. Nagyon magas a gyulladáscsökkentő hatása (pl.: ízületi gyulladás), érelmeszesedés-, szívbetegségek, ritmuszavarok megelőzésére is ajánlott.

Kiürítés

Leírás

Sötétsárga színű, kissé kesernyésen pikáns ízű olaj, ami az alapanyag eredetére utal. Tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz! A lenmagból kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes. 25,8-58%-ban tartalmaz linolensavat. Az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód természetes forrása.

 

Egészségre gyakorolt hatása

Hatékony szer a hörghurut kezelésére: a mag a betegség lefolyásának könnyítésében, az olaj pedig a görcsös összehúzódások enyhítésében segít. Így nemcsak a hörgőknek enyhítő gyógyír, hanem a tüdőnek is, ezét dohányosoknak kimondottan ajánlott a fogyasztása. Szabálytalan szívverés, szívizomgyulladás kiegészítő kezelője is lehet. Természetes úton csökkenthető vele a vérsűrűség, a sejtlégzés szempontjából felbecsülhetetlen. Sportolók akkor használnak lenmagolajat, ha diétáznak és a testzsír-százalékuk csökkentése érdekében, minden zsírt meg kell vonniuk szervezetüktől. Az emberi szervezetnek azonban szüksége van zsírokra, de a telítetlen és nem a telített fajtából valókra. Az olajban található kéksav – glikozidák miatt gyulladásos betegségek kiegészítő kezelésére alkalmazható, (ízületi gyulladások, gennyes – fekélyes sebek), mert lokálisan tágítja az ereket és lazítja a szöveteket. A linolsav jelentősége a sejtlégzés és energiatermelés szempontjából felbecsülhetetlen. Fogyasztása segít a fogyókúrában is (gyorsítja az anyagcserét), és a cukorbetegség megelőzésében.

 

Felhasználás

Enyhén kesernyés, pikáns íze miatt felhasználható salátákhoz, zöldségekhez és hidegkonyhai készítményekhez. A sziléziai hagyományos nemzeti konyha egyik alapvető alapanyaga. A héjában főtt burgonya lenolajos túróval közkedvelt hagyományos étel, amit a mai napig fogyasztanak a sziléziai vidéken. Salátaöntetet esetében édeskés ízű ecetekkel keverve ajánlott.

 

Gyártó:

BagoilA, Natur Press Kft

 

Kiszerelés:

250 ml-s és 500 ml

További információk

kiszereles

, ,

Érdekelhetnek még…

  • Bálint cseppek – FEKETEKÖMÉNYMAG olaj – 50 ml

    1980 Ft
  • Kék-Lukács Rozmaringos frissítő krém (Rheuma krém)

    1350 Ft
  • Bosalys tabletta

    Kék-Lukács Bosalys tabletta

    1050 Ft