Ezerjófű Barátcserje kivonat – 50 ml

2380 Ft

Leírás

Népgyógyászati tapasztalatok és a modern fitoterápia eredményei alapján lett megalkotva. Ezen megfigyelések, tapasztalatok alapján a következő tünetek esetén alkalmazható:

  • klimaxos tünetek
  • menstruációs zavarok és PMS
  • nemi hormonok zavara
  • szoptatási nehézségek

A barátcserjét használhatjuk különféle hormonháztartással kapcsolatos betegségek kezelésére, így például meddőségre, menstruációs zavarokra, klímaxra és szoptatási nehézségekre. 

Számos különböző alkotóelemet tartalmaz, többek között flavonoidokat, iridoig glükozidokat, terpenoidokat. Hormonokat nem tartalmaz, viszont jótékony hatásának lényege az agyalapi mirigy serkentése – különösen az LH Hormonnak nevezett lutropin termelésére. Ez közvetett módon növeli a szervezet progeszteron termelését, ez az anyag pedig a mestruációs ciklus szabályozását segíti. A prolaktin termelés szabályozását is javítja. Az enyhén megemelkedett prolaktin – szint nemcsak néhány meddő nőnél lehet hasznos, de azoknál is, akik melle a PMS, azaz premenstruális szindróma részeként nyomásérzékeny.

A meddőség kezelésében a barátcserje első élvonalbeli, kiváló gyógynövény. A női nemi hormonok szabályozó szereként ajánlják és különösen jótékony hatású a klímax időszakában fellépő nemkívánatos panaszok enyhítésére.

Alkalmazása:

3 X 10 – 20 csepp naponta hígítatlanul, vagy langyos teába keverve.

Terhes nőknek, szoptatós anyáknak és gyerekeknek nem ajánlott!