Hidegen sajtolt Tökmagolaj

1645 Ft4075 Ft

A hidegensajtolt tökmagolaj gyönyörű zöld színe, különleges aromája amellett, hogy bármely ételt képes feldobni, a népi gyógyászatban is elterjedt.

A héj nélküli tök magjából hideg sajtolással nyert olaj. Mély lila színű, viszont fehér tányérra kiöntve gyönyörű zöld színt kell lássunk. Kifejezetten aromás folyadék. A kulináris felhasználás mellett, a héj nélküli tökmag olaj fogyasztása a népi gyógyászatban is elterjedt.

Leírás

A hidegensajtolt tökmagolaj sötétzöld színű, ízében és illatában intenzíven fellelhető az alapanyag karakteres íze. A tökmagolaj jótékony hatását a magas o- mega 6- telítetlen zsírsav és gazdag E- és F- vitamin tartalmának köszönheti.

Rendkívül sok telítetlen zsírsavat (omega3, omega6) tartalmaz:
– amely erősítheti az immunrendszert, segítheti a hólyagproblémák (nehéz vizelés) kezelését;
– a prosztata megnagyobbodását csökkentheti, illetve a prosztatarák megelőzésében lehet fontos szerepe;
– csökkentheti a megemelkedett koleszterinszintet, amellyel kivédhető a szívinfarktus kialakulásának veszélye;
– lassíthatja a szervezet érelmeszesedési folyamatát és előnyösen befolyásolhatja az agyi keringés normális állapotának fenntartását;
– rengeteg nyomelem (ásványi anyag) fellelhető benne: kalcium, vas, magnézium, cink;
Gazdag E-,és F-,B vitaminok, valamint D-vitamin tartalmának köszönhetően szerepet játszhat:
– a terhesség korai szakaszában fellépő spontán vetélések kivédésében;
– a magzat idegrendszerének kifejlődésében;
– csökkentheti a gyomorbántalmakat.

Fontos szerepet játszik a prosztatarák és prosztata-megnagyobbodás megelőzésében. Napi 1-2 teáskanál jótékonyan befolyásolja a szervezet működését. Tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

 

Egészségre gyakorolt hatása

Fontos szerepet játszik a prosztatatarák megelőzésében, csökkenti a megemelkedett koleszterinszintet, amellyel csökkenthető a szívinfarktus kialakulásának veszélye, erősíti az immunrendszert, lassítja a szervezet érelmeszedési folyamatát, előnyösen befolyásolja az agyi keringés normális állapotának fenntartását, elősegíti a fogyókúra során a zsírszövetek lebontását, a terhesség korai szakaszában jelentkező spontán vetélések kivédésében, valamint a terhesség során a magzat idegrendszerének kifejlődésében, lassítja a szervezet öregedési folyamatait segíti a legyengült szervezet felépülését a betegség utáni lábadozás szakaszában.

 

Felhasználása

A tökmagolaj gyógyászati felhasználása mellett kulináris célokra is kiválóan alkalmas. A magból készült olajat használják salátákhoz, pár cseppet tesznek a levesekbe és kifőtt tésztákra, de alacsony égési hőmérséklete miatt sütésre nem alkalmas. Jól használható nyers zöldségekhez és gyümölcsökhöz, kifejezetten aromás íze pikánsan „fűszerezi” ételeinket. A tökmagolaj feszesíti és erősíti a kötőszövetet, ezért jól alkalmazható masszázsokhoz is.

A tökmag olaj felhasználási területei: A tökmagból készült olajat használják salátákhoz, pirítósra, pár cseppet tehetünk levesekbe és kifőtt tésztákra, vanília fagylaltra, zöldségkrémekbe.

Gyártó:

BagoilA, Natur Press Kft

 

Kiszerelés:

250 ml és 500 ml

További információk

kiszerelés

250 ml, 500 ml, 100 ml

Érdekelhetnek még…