Leírás

A lenmag őrlemény – mely értékes rostokat és telítetlen omega-3 zsírsavakat is tartalmaz -, a lenmag megőrölt formája.

A lenmag káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, nyomelemekben, élelmi rostokban és nyálkaanyagokban gazdag, értékes fehérjéket, B-, A- és E-vitaminokat valamint lenmagolajat is tartalmaz. Hasznos forrása a vasnak, a kénnek, a cinknek és a klórnak is.

 

Belső felhasználása:

A rendszeres rostfogyasztás, egészséges gyümölcsök és zöldségek bevitele segítheti a gyulladásos folyamatok, egyes allergiák, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a vérrögképződés és a bélbetegségek megelőzését.

A rostok bevitele emlő- és prosztata, valamint bélrendszeri rákbetegségek (vastagbél, végbélrák) ellen is hatásos lehet.

Megelőzheti a székrekedést, csökkentheti az aranyeres panaszokat, enyhe hashajtó hatású  – megfelelő folyadékbevitel szükséges.

A lenmag ízületi védelemben és a nyálkahártya védelemben is szerepet játszhat; a refluxbetegség, a gyomorhurut és -fekély valamint a nyombélfekély egyik hatékony „ellenszere”. Speciális nyálkaanyagai, vízoldékony rostanyagai bevonják és védik a tápcsatorna nyálkahártyáit. Hasznos táptalajul és szaporodási felületül szolgál a hasznos bélbaktériumok számára.

Vércukorszint-beállító tulajdonsága a cukorbetegek, fogyókúrázók és intenzív édességvággyal küzdők számára is előnyös.

Részt vesz az agyműködés serkentésében is, omega-3 tartalma révén, a légutakban gyulladáscsökkentő hatása van, emellett a hörghurut visszaszorítását is támogatja.

Epekő képződést megelőző tulajdonsága is jellemző (extraszűz olívaolajjal együtt alkalmazva), a hólyag- és vesekő képződést is gátolja.

Elősegíti a máj méregtelenítését.

Külső felhasználása:

Borogatásként bőrlágyításra, furunkulusok érlelésére, valamint reuma ellen és ekcéma ellen is alkalmazhatjuk.

Érdekelhetnek még…

  • Hidegen sajtolt Lenmagolaj

    580 Ft1150 Ft