Mosódiós mosópaszta

850 Ft3100 Ft

Törlés

Leírás

Hazánkban  egyre elterjedtebb használata a 100%-ban természetes mosószer, antiallergén, környezetbarát, foszfát szulfát és klór mentes, biológiailag teljes egészében lebomló termék. Használatának rengeteg előnye van.

A legfontosabbak:

  • Gazdaságos a használata, sokkal olcsóbb, mint a szintetikus mosószerekkel való mosás.
  • Nem halványítja a ruhák színét, csak a szennyeződést távolítja el.
  • Környezetbarát, mivel semmilyen vegyi anyag nem távozik a lefolyón.
  • Antiallergén, hiszen nem tartalmaz vegyi anyagot, így nem okoz allergiás bőrreakciót

Mindent összevetve elmondható, hogy a mosódió használatának semmilyen hátránya nincs, ellenben rengeteg előnnyel rendelkezik az eddig megszokott alternatívákhoz képest.

Mosódiós mosópaszta gazdaságos, teljesen természetes alapanyagokból készült mosópaszta, mely kézi és gépi mosásra egyaránt alkalmas, ajánlott hőfok 40-60 Celsius fok.

 

Összetevői: Mosódió kivonat, szódabikarbóna, mosószóda, házi szappan, levendula illóolaj.

Összetevőiről bővebben:

Mosódió kivonat – A mosódió 100 %-ban növényi eredetű, különösen bőrbarát és környezetkímélő mosószer. A mosódió természetes anyag, a szappanfafélék családjába tartozó sapindus mucorossi termése. A tisztítást a termésben található szaponinnak köszönhetjük. Ez egy természetes lúgos, felületaktív anyag, megtöri a víz felületi feszültségét, így a hatóanyag képes bejutni a szövetszálak közé. Így eltávolítja a szennyeződést, mindazokat az anyagokat, melyek „nem tartoznak a ruhához”. Zsíroldó hatásának köszönhetően eltávolítja a szennyeződéseket a textíliából, anélkül, hogy a színek veszítenének élénkségükből, vagy kárt tenne az anyag szerkezetében.  A mosódió használata kifejezetten kedvező azok számára, akik valamilyen bőrallergiában szenvednek, illetve bőrük érzékenyebb az átlagosnál, hiszen így védve vannak az általánosan használt vegyi anyagoktól. Különösen fontos ez olyan családokban, ahol csecsemő vagy kisgyermek van, mivel az ő bőrük még sokkal érzékenyebb. Így elejét vehetjük a bőrproblémáknak.

 

Levendula illóolaj – a mosódió használata illatmentes mosást tesz lehetővé, a mosódiós mosópaszta tartalmaz  levendula illóolajat, melynek illata nyugtató hatású és a molyok távol tartására használható. A ruhák kellemes illatúak lesznek a mosás után.

 

Mosószóda – Kiváló mosáshoz, általános tisztítószerként, nagyszerű vízlágyító. A mosószóda (nátrium karbonát, más néven sziksó) biológiailag lebomló, általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. mosódióval keverve, hogy tovább fokozza a folttisztító hatást.

 

Szódabikarbóna – Mosás során folttisztító hatású, ruhák mosásakor szódabikarbóna nagyobb fehérséget biztosít. Szódabikarbóna, alias nátrium-hidrogén-karbonát, segít szabályozni környezetünk pH-ját. Amikor a szódabikarbóna egy savas vagy lúgos anyaggal érintkezik, arra törekszik, hogy semlegesítse a pH-t. Ezen túl, a szódabikarbóna képes pH változások lassítására, vagyis pufferolásra. Ez a kettõs képesség, a semlegesítõ és pufferoló hatás teszi lehetõvé azt, hogy tisztítószerek erejét növelje. Egyszerű kémiai reakció, messzemenõ hatásokkal tisztítás terén.

 

Mosószappan – A mosószappan a textíliákat puhábbá teszi. Nem irritálja a bőrt, nem okoz allergiás reakciókat. A mosásban már kb. 2 évezrede használják. Sok szintetikus anyaggal szemben tökéletesen lebomlik a vízben.

 

További információk

kiszereles

, ,

Érdekelhetnek még…

Szeretnéd kipróbálni az Elixírt? Iratkozz fel, és megteheted ingyen!

Az Elixír kipróbálása csak az első 100 feliratkozónak ingyenes. Siess, hogy le ne maradj!

Sikeres feliratkozás. Most kapsz egy emailt, amiben meg kell erősítened a feliratkozásod. Ha GMailt használsz, lehet, hogy a Promóciók fül alá érkezett. Ebben az esetben húzd át az Elsődleges fül alá, hogy biztosan minden levelünket megkapd. Köszönjük :)