Leírás

Az orvosi körömvirág (Calendula officinalis) feltehetően Dél-Európában őshonos gyógynövény, de ma már egész Európában elterjedt. Virágzata ehető, és gyakran használták ételek és saláták színezésére és sáfrány helyettesítésére is.

Alkalmazása:

A gyógynövényt elterjedten használják a gyógyászatban, ugyanis igen jó sebgyógyító, gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatást tulajdonítanak virágzatának, amelyet a Magyar Gyógyszerkönyvben Calendulae flos néven ismertet.

Összetétel:

Extra szűz olívaolaj, shea vaj, kakaóvaj, méhviasz, körömvirág kivonat, teafa és geránium illóolaj, E-vitamin.

A KRÉMEK KÉSZÍTÉSÉHEZ FELHASZNÁLT GYÓGYNÖVÉNYEK A BAKONYBÉLI SZENT MAURÍCIUSZ MONOSTOR BIO-KERTÉSZETÉBŐL SZÁRMAZNAK. NEM TARTALMAZNAK MESTERSÉGES SZÍNEZŐ- ÉS ILLAT ANYAGOT, VALAMINT TARTÓSÍTÓSZERT.

Érdekelhetnek még…