Leírás

A szegfűszeg illóolaj legfontosabb hatásai: antimikrobiális, parazita- és vírusellenes, általános és idegrendszeri tonizáló, görcsoldó, gyulladáscsökkentő és helyi érzéstelenítő.

A szegfűszegolaj alkalmazásának legfontosabb területei a légúti megbetegedések, a szájüregi gyulladások, hasmenéssel járó bélfertőzések és húgyúti fertőzések, valamint reumás eredetű panaszok és bőrbántalmak.

Mindezek mellett egyes kísérletek szerint hatékonyan alkalmazható szúnyogok távol tartására, illetve az élelmiszerek romlásának megakadályozására is.

A szegfűszegolajat szájüregi-, légúti- és reumás megbetegedések esetén öblőgetőszerek és fogkrémek, légzéskönnyítő inhaláló- és szaunaolajok, mellkasi légzéskönnyítő krémek, illetve masszázsolajok és bedörzsölőszerek formájában használják.

Ezen alkalmazásmódokon kívül aromalámpákban elpárologtatható illóolaj keverékek (pl. karácsonyi illatokat tartalmazó keverékek) alkotórészeként is használják. A szegfűszeg illóolaj nem toxikus, közepesen irritáló, nem érzékenyítő.

 

Kiszerelés:

10 ml

Érdekelhetnek még…

 • Ilang-Ilang illóolaj 10 ml

  Ilang-Ilang illóolaj 10 ml

  830 Ft
 • Édesnarancs illóolaj 10 ml

  Édesnarancs illóolaj 10 ml

  830 Ft
 • Geránium illóolaj 10 ml

  Geránium illóolaj 10 ml

  830 Ft